Bli STERK og EKSPLOSIV med kontrast trening!

Treningsprogram -

Bli STERK og EKSPLOSIV med kontrast trening!

Har du noen ganger lurt på hva som skal til for å bli mer eksplosiv?

Isåfall har du mest sannsynlig kommet frem til at det hadde vært lurt å gjøre ting av eksplosiv natur. Som å løfte noe eksplosivt, kaste noe, hoppe, sprinte, osv. Ja, rett og slett GJØRE eksplosive ting. 

Isåfall er du på rett spor. Dette er ting som absolutt burde gjøres for å utvikle eksplosivitet.

Det er tross alt sånn at det å skape mest mulig kraft på kortest mulig tid ER en av veiene til å rekruttere maksimalt med muskelfibre.

Men, det er faktisk mulig å gi den eksplosive bevegelsen du vil trene opp et YTTERLIGERE boost. Og det gjør du ved å utføre tilsvarende bevegelse med tung belastning, FØR du utfører bevegelsen eksplosivt. 

For eksempel via relativt tunge markløft FØR lengdehopp, sprint, eller kettlebell swings som illustrert på klippet under. 

Denne måten å trene på fører til “post activation potentiation” (PAP), som rett og slett betyr at muskel- og nervesystemet ditt blir primet til mer eksplosivitet enn vanlig. 

En annen stor fordel med kontrast trening er at du både får utviklet maksimal muskelstyrke og eksplosiv styrke i en og samme treningsøkt. 

Kombinerer du denne metoden med fokusert trening på begrensninger i mobilitet og fokus på å få opp underutviklede muskelgrupper, har du en potent protokoll foran deg. 

Sterk hilsen

Eirik Sandvik 

P.S. Klippet som viser kontrast metoden er hentet fra programmet SuperCuts. Som nylig annonsert får de 10 første som bestiller SuperCuts en gratis PT-time med på kjøpet. For mer info om programmet og bestilling, klikk her. 


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres