Vær sann med deg selv – Det er det eneste som fungerer (i lengden).

Vær sann med deg selv – Det er det eneste som fungerer (i lengden).

Du blir stadig bombardert med muligheter, tips og «velmente» råd. Noe resonnerer godt, andre ting føles virkelig feil, men trigger (kanskje) likevel. Fear of missing out? Eller ren bullshit? Hva sier magefølelsen? You know, men det er likevel vanskelig å følge den riktige stemmen. 

Å være sann med seg selv er ingen lett oppgave, men desto viktigere....

Å være sann med seg selv, er virkelig ikke enkelt. 

Det kan faktisk være ditt livs vanskeligste oppgave. 

Og trolig må du igjennom en del prøvelser for å komme frem til kjernen i hva det faktisk ER. Svaret på hva som er sant for DEG. (Det vil si, hva som er riktig for deg å gjøre og være). 

Du vet du har har svaret når du har noe du virkelig elsker, gleder deg til, tenker på, snakker om – uendelig ofte og mye.

Så, hvorfor tar jeg opp det å være sann med seg selv?

Jo, fordi det er det eneste som fungerer, i lengden. 

Det er lett å la seg lure (lure seg selv)

La oss si du vil oppnå X. 

Med det samme du har satt opp X som mål, dukker det opp et hav av muligheter. 

Med det samme du snakker om X, kommer mange meninger, tips og råd din vei. 

La oss for enkelhets skyld si at X er at du vil bli sterk.

Da er prioritet nummer 1 å løfte vekter/trene styrke, regelmessig, OG å gjøre det på riktig måte. Gjør du dette, vil du bli sterkere. 100% garantert. Hver eneste gang. 

Alt du «trenger å gjøre» er å sette av tid minst 3 ganger i uka (for de fleste), og trene en times tid. Legger du på litt og litt mer belastning over tid, er saken biff. 

Men, så «velger du» heller å gjøre det vanskelig for deg selv....

Du begynner å søke opp informasjon og du merker at det er uhorvelig mange alternativer der ute. Nok til at du blir usikker på om hva du allerede gjør er riktig (som til nå har fungert godt, så hva styrer du med?) eller godt nok (får du allerede gode resultater, er det mer enn godt nok!)

Sjansen er på dette stadiet stor for at du velger å prøve noe «annet» enn det du opprinnelige satte igang med. (MEST sannsynlig på grunn av ytre påvirkning som trigger din egen usikkerhet.) 

Kanskje det nye til og med viser seg å fungere godt, for noe, men det var trolig ikke det samme «noe» du i utgangspunktet var ute etter å oppnå. 

Ingenting galt i det, om det du jobbet for ikke var så viktig i utgangspunktet, men KRITISK om det faktisk var det. 

Det handler ikke bare om trening, men det også

Jeg har hatt en del kunder opp igjennom som er blitt helt frelst av styrketrening, som når man kommer inn til kjernen i det hele, faktisk hadde som sin primære intensjon om å bli bedre i idretten sin. Nå har de slutta og er MER opptatt av hvor mye de løfter i en gitt øvelse og hvor stor omkretsen er rundt armene – mens idretten er nærmest glemt. 

Ingenting galt i det, om DET er hva som gjør en lykkelig. Kanskje var ikke idretten fokuset likevel... kanskje var det helt andre ting enn å bli god, som var drivkraften. 

Men, kanskje var det en fullstendig avsporing!

Det er lett å la seg spore av fordi noe hørtes lurt ut, kanskje fordi en «ekspert» et eller annet sted, sa noe om noe som «ga mening» for deg. Kanskje lot du deg friste, selv om du innerst inne visste hva som egentlig var riktig for deg. 


Når du hører på andres sannhet og UKRITISK lar denne sannheten bli din egen, har du tatt en bit av den forbudte frukt – og du er på full fart inn i et liv du aldri ville, eller vil ha. 

Så ha dette i bakhodet: 

  • Råd er fint, men råd kan ha mange ulike intensjoner bak seg. 
  • Muligheter er fint, men alt passer ikke for alle. 
  • Tips er bra, men det som har fungert for en, fungerer ikke nødvendigvis for en annen. 

Selv dette innlegget jeg skriver nå, skal du være varsom med å ta for god fisk. Kanskje ønsker jeg å manipulere deg til å begynne å ta valg som er riktig for deg selv og bli mer kritisk til alt du leser, ser og hører. 

Å være sann med seg selv er ikke lett, fordi hverdagen til de fleste er rigget opp på en måte som nærmest gjør det umulig å være det. 

Noen ganger må man derfor rive ned hele riggen for å komme til kjernen i det hele.

Kjernen i hvem du ER og hva du EGENTLIG vil. 

Å rive den ned riggen, fjerne illusjonene og ta seg maska, er ingen enkel oppgave. Derfor forblir de fleste værende, fordi det koster å gjøre det. 

MEN....

Når først gjort, kan du ta valg som stammer fra deg selv og ditt hjerte. 

Og ikke minst:

Frihet... til å KUNNE gjøre det. 

Sterk hilsen Eirik


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres