Skal du oppnå målet, må du eliminere distraksjonene!

styrke, styrketrening, trening, Treningsteknikk -

Skal du oppnå målet, må du eliminere distraksjonene!

Å være målrettet i dag er mer krevende enn noensinne. Vi blir påvirket av alt og alle, hele tiden, om vi tillater det. Og det er her både problemet og løsninger ligger. Hva vi tillater og ikke tillater skal påvirke oss. Sannsynligvis er det noe du har glemt, men hva er DET? 

Det du mest sannsynlig har glemt, er at du selv besitter makten. Makten til å avgjøre hva som skal inn og hva som skal blokkeres tilgang til livet ditt og hodet ditt. Altså, er det DU selv som avgjør hva som skal påvirke deg. 

Hvordan ting fungerer i dag er mer innviklet, finurlig (og skremmende) enn du kanskje er klar over. Algoritmer i sosiale medier og alle kanaler på internett, følger med på alt du gjør og tilpasser HVA du ser og får servert på daglig basis, helt på automatikk. 

Dette har du erfart allerede, enten du vil eller ikke. Du har klikket deg inn i en nettbutikk eller sett på bestemte emner på youtube, for så å få det samme eller tilsvarende informasjon POPPENDE OPP i trynet ditt neste gang du er på sosiale medier. 

Har du for eksempel søkt en del på et bestemt område innen trening, får du servert det samme eller tilsvarende på ren automatikk. 

Dette har selvsagt både positive og negative følger. Det positive er at du kan lære mye om et bestemt emne. Det negative er at du mister tilgang på mye annet du kanskje heller burde fokusert på, fordi alt du gjør tilpasses HVA du gjør og søker på. 

Til slutt får du ingen valg lenger, med mindre du bevisst søker etter andre ting, nettopp fordi alt tilpasses aktiviteten din. Yes, that’s how shit works! 

Hva har dette å gjøre med oppnåelse av målet ditt? 

Det er lett å bli så oppslukt i noe, gå så langt nedi kaninhullet, at du ender opp med å bli fullstendig paralysert av all informasjonen du får servert. Selv om et område er interessant for deg, er det aldri informasjonen i seg selv som gir deg resultater. Det er noe helt annet som sørger for DET. 

Det er hva du GJØR som skaper resultater! 

Klart, informasjon er vesentlig. Du må jo vite NOE om hva du skal gjøre. Rettere sagt, du må vite NOK om hva du skal gjøre før du kan oppnå suksess med det. 

Men, det er stor forskjell på å vite NOK og å vite så mye, at du blir paralysert av alle mulige fremgangsmåter du KAN velge å følge. 

Om vi tar styrketrening som eksempel, er det i bunn og grunn NOK å vite hvordan du skal løfte noe fra gulvet (for eksempel markløft) og hvordan du skal presse/dra noe frem og tilbake (benkpress, roing) eller over hodet (skulderpress, pull-ups). 

Kan du nok om tekniske detaljer på dette området, og du praktiserer disse øvelsene regelmessig til du virkelig mestrer dem, så BLIR du sterk. Det ER faktisk så enkelt. Og du kan på sett og vis la det være med det - og glemme alt annet om styrketrening. 

Eller, så kan du sitte i timesvis hver dag og lese og se alle mulige varianter av alle mulige øvelser, og meninger fra den kanten og den andre kanten. Du KAN gjøre det og det er ingenting galt med det om du virkelig vil tenke og overtenke alle mulige veier til rom. 

MEN, om det medfører at du trener mindre, eller hopper frem og tilbake mellom treningsprogrammer og måter å gjøre ting på, så skyter du deg selv i foten (aka. saboterer din egen trening og fremgang). 

Om jeg tar min egen trening som eksempel, så er det alltid når jeg bare gjør det jeg vet jeg skal gjøre, som gir best resultater. For eksempel, når jeg nærmest utelukkende trener RUCKING med innlagt styrketrening uti skauen - du kan lese mer om treningsformen her), kommer jeg i hva jeg vil kalle allround-toppform. God styrke, god utholdenhet, god seighet. Rett og slett ROBUST som F. 

Fremgangsmåten er såre enkel. Ekstremt primitiv. Likevel, brutalt effektivt. 

Så, hva er det jeg prøver å si her? 

GOD informasjon er nødvendig.

FOR MYE informasjon er avsporing, en distraksjon og ofte selv-sabotering. 

Har du et effektivt treningsprogram, så FØLG DET. Helt til det eventuelt ikke lenger fungerer for deg. På dette stadiet kan du søke opp noe nytt, men før det skulle skje, er det faktisk ingen grunn til å engang vurdere noe nytt. 

Problemet er at du VIL få servert mange andre muligheter via sosiale medier, og du VIL bli fristet til å følge noe annet. 

Løsningen er å eliminere distraksjonene så godt det lar seg gjøre. Først og fremst ved å bli BEVISST på at du VIL få mange muligheter slengt i trynet hver eneste dag. 

Når du vet dette, kan du enklere ta gode avgjørelser. Den beste avgjørelsen er å være sann med deg selv, som vil si at du holder MÅLET DITT i fokus, og FØLGER planen du allerede har (har du ingen, må du skaffe deg en så du ikke forblir en evig kasteball.). 

Så, gjør deg selv en tjeneste og hold deg til målet ditt og gjør det du vet du må gjøre for å komme dit. Glem alt annet! 

DEN fremgangsmåten, vil ta deg raskere til målet ditt enn noe som helst annet. Gjør det ENKELT, ta på skylappene og TREN SOM OM DU MENER DET!

Den måten å trene og tenke på, er rett og slett befriende og gir deg tid og rom til å utforske ANDRE områder av livet - områder som ofte har betydelig større betydning for velvære, helse og livsglede, enn å ta et dypdykk nedi kaninhull du i etterkant ser du helst kunne vært foruten. 

Med det sagt, lykke til! ;)

Sterk hilsen
Eirik Sandvik


Legg igjen en kommentar

Merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres