STERK MANN

Vil du ha et KOMPLETT treningsprogram for å bli sterk, bevegelig og utholdende? Da er STERK MANN programmet for DEG. 

PROBLEMET du trolig har erfaring med

Har du noen gang lagt ned altfor mye tid i treningen, uten å få noe særlig ut av det? Fulgt et omfattende program, for kort etter å vende «tilbake til start»? 

Mange skader seg av for mye og for tung trening, fordi de følger programmer som er tilrettelagt for styrkeløftere eller toppidrettsutøvere. 

Det er mange muligheter på markedet. Noen er gode og effektive. Andre er rett og slett altfor omfattende og/eller tilrettelagt for mennesker som befinner seg i «1-prosenten», altså mennesker som kan gjøre alt og komme unna med alt. Sjansen for at dette er deg, er relativt lav.

Selv har jeg slitt med mange av disse programmene og har måttet lære å tilpasse trening vekk ifra mye av det «tradisjonelle» og ikke minst vekk ifra det glorifiserte og «nytenkende» (som dessverre ofte er total skivebom for den typiske treningsentusiast og mosjonist når det kommer til kompleksitet, teknisk nivå, kroppskontroll, øvelsesutvalg og metodikk). 

Hovedproblemet er rett og slett at ting blir FOR omfattende, FOR avansert og dermed FOR vanskelig å følge over tid. Dette setter naturligvis en stopper for å BLI sterk, men ikke minst setter det en stopper for å HOLDE seg sterk – som jo er et av hovedpoengene med trening i utgangspunktet. Du vil jo ikke bare komme deg et sted (bli sterk, trent og aktiv) for en gitt periode, for så å hoppe av og gå tilbake til der hvor det hele startet! 

Løsningen på problemet

Løsningen er å følge et program du kan leve med, som du enkelt kan bake inn i hverdagen, som du har tid til å gjennomføre, som har nok variasjon i øvelser, metoder og motstand – rett og slett et treningsprogram som er ENKELT å forholde seg til, og leve med.

Treningsprogrammet STERK MANN, er BASIC SHIT som fungerer, TILPASSET for å unngå de typiske problemene de fleste møter på og skader seg av, og for å skape mest mulig funksjonell og helhetlig styrke som gjør hverdagen enklere å leve i og med – et program som gjør deg kapabel til å være aktiv der du vil være det, enten det er i hverdagen, i jobben eller idretten din. 

Om programmet:

 • STERK MANN er et 12 ukers treningsprogram som progressivt trener deg sterk, bevegelig og utholdende. Et program du kan repetere og leve med så lenge du selv ønsker.
 • Programmet leveres til deg i elektronisk format (PDF) etter bestilling. Her får du hele opplegget skissert på en oversiktlig måte. 
 • Du får linker til videoklipp av alle øvelser, slik at det aldri er noen tvil om hva du skal gjøre, eller hvordan du skal gjøre det. 
 • Opplegget er inndelt i 3 faser, der hver fase bygger på forrige fase.
 • Hver fase har en varighet på 4 uker. 
 • Med STERK MANN-programmet trener du fra mandag til fredag. Her møter du 3 styrkeøkter, 2 utholdenhetsøkter (en økt med rucking og en økt med sirkeltrening, samt et par alternativer til disse), og ikke minst en solid bevegelighetsrutine du gjennomfører før hver styrkeøkt. 
 • Strukturen på alle fasene er lik, men du møter nye og mer krevende øvelser fra fase til fase. Et eksempel på øvelsesprogresjon for press-bevegelsen er: (Fase 1: Flatbenk med frivekter. Fase 2: Floor press med vektstang. Fase 3: Benkpress)
 • Styrkemessig er opplegget basert på lineær progresjon, som vil si at du øker belastning fra økt til økt. Fase 1 starter med flere repetisjoner per sett, og herfra reduseres antall repetisjoner per uke, slik at du enklere kan legge på mer belastning. Dette gjelder for hver fase, slik at du enkelt oppnår fremgang med øvelsene du trener - programmet baserer seg rett og slett på det tidløse treningsprinsippet - progressiv overbelastning - som garantert gjør deg STERK! 
 • Siste uke i Fase 3 avslutter med en maks-test i utvalgte baseøvelser (benkpress, frontbøy til boks og sumo-markløft respektivt), der du tester din maksimale styrke (om ønskelig).

  Opplegget er enkelt, praktisk og effektivt 

  Programmet heller mer mot å være minimalistisk enn omfattende. Det er med andre ord lite jåleri i opplegget og jeg har kun med det som trengs for å sikre at du får maksimalt ut av hver treningsøkt og unngår å sløse bort tid på ting som aldri gir avkastning på sikt. Dette sørger i tillegg for bedre restitusjon mellom øktene, som er essensielt for optimal fremgang.

  Med tanke på praktikalitet inneholder programmet øvelser som krever minimalt med treningsutstyr. Du kan med andre ord følge opplegget om du har et grunnleggende hjemmegym. 

  Dette er treningsutstyret du trenger:

  • Et power-rack (alternativt et benkpress/knebøystativ + et door gym til chin-ups/pull-ups)
  • En flat treningsbenk 
  • En vektstang og vektskiver
  • Frivekter
  • En solid sekk og et lite utvalg kettlebells (til rucking, en av utholdenhetsøktene) - kan sløyfes om du heller foretrekker løping
  • Treningsstrikker. 
  • Ab-wheel (du kan alternativt bruke en vektstang og vektskiver)

  Hvem passer programmet for? 

  • Du er tålmodig og har aldri dårlig tid med å bli sterk. 
  • Du vet at treningsresultater først og fremst avhenger av regelmessighet og langsiktig tankegang.
  • Du har tillit til meg og min treningsfilosofi, og at det jeg har satt opp er rettet mot at du skal bli så sterk og trent du kan bli, på sikt. 
  • Du vil og kan trene 5 faste økter i uka.

  Hvem programmet IKKE er for....

  • Deg som vil ha «avanserte» treningsmetoder.
  • Deg som kun vil løfte ekstremt tungt.
  • Deg som er veldig styrkeløft-basert og som MÅ ha med de klassiske baseøvelsene i hver eneste treningsfase. 

  Kan det tilpasses? 

  Øvelser KAN endres og justeres om du ønsker det. Opplegget er i all hovedsak tilrettelagt for å unngå de typiske problemene mange møter ihht. skader og smerter. Av den grunn er ikke klassiske knebøy og konvensjonell markløft med i programmet. Du møter derimot varianter av disse som er vel så effektive – i mine øyne og erfaring, faktisk bedre. 

  «Jeg vil starte programmet, hva gjør jeg nå?»

   1. Klikk på «Legg i handlekurv» lenger ned på siden. 
   2. Du mottar deretter en e-post med programmet. 
   3. Se igjennom opplegget og tilhørende videoklipp. 
   4. Start økt 1!